30.8 C
București
duminică, 26 noiembrie 2023
More

  Ultimele Articole

  Top 3 lucruri pentru casa in care merita sa investim 

  Amenajarea unei case, indiferent de dimensiunea ei, este un proces ce necesita un plus de efort din partea fiecarui proprietar. Dincolo de sumele de bani investite, alegerile facute trebuie sa ofere sentimentul de acasa. 

  Imaginea de ansamblu a casei este, mai presus de orice trend din amenajarile interioare, o reflexie a personalitatii familiei ce o locuieste. Specialistii in domeniul designului de interior aduc anual pe piata tendinde diverse si indraznete, ce pot aduce mari schimbari in orice casa. Cu totii admiram pozele si videoclipurile cu locuintele amenajate de designeri, dar deseori ne ocupam singuri de micile sau marile schimbari pe care dorim sa le aducem casei. Fie ca vrem un look mai nou, fie ca a trecut prea mult timp de la ultima renovare, cert este ca o schimbare in locuinta este mereu de bun augur. 

  Atunci cand nu putem apela la serviciile unui designer de interior, pentru a evita greselile costisitoare, ca bani si timp, trebuie sa ne documentam atent inainte de a ne apuca de reamenajarea casei. In prezent, avem norocul de a avea acces la o multme de informatii in mediul online care ne pot ajuta sa facem alegerile corecte, pentru a obtine o imagine de ansamblu pe masura asteptarilor. In fond, de la casa noastra, nu ne dorim decat sa fie un loc primitor, care sa ne satisfaca necesitatile din punct de vedere functional si sa includa macar cateva din elementele aflate in tendinte. Iata, deci, care sunt lucrurile de care orice casa are nevoie si la care nu este bine sa ne zgarcim:

  1. Obiectele sanitare

  Baia este una dintre cele mai importante camere ale casei, desi nu ne dam seama de la inceput. Deci, alegerea obiectelor sanitare potrivite precum cada, dus, baterii de baie, chiuveta, vasul de toaleta si alte accesorii este esentiala pentru orice constructie noua sau remodelare. In functie de spatiul existent, putem opta pentru obiectele sanitare potrivite ca marime si forma. 

  Este important sa ne decidem asupra stilului dorit inainte sa achizitionam toate elementele necesare. Astfel, ne putem asigura ca toate obiectele vor crea imaginea pe care ne-o dorim. 

  1. Pardoseala 

  Pardoseala este o parte esentiala a oricarui design interior deoarece poate pune in valoare, cu ușurință, orice spatiu. In timp ce prima noastră interactiune cu o incapere este vizuala, primul contact fizic pe care o persoana il va avea cu spatiul este contactul cu podeaua. Aceasta serveste ca fundație pentru design si alegerea finisajului potrivit va avea un impact important asupra rezultatului final. 

  Fiind una dintre cele mai utilizate suprafete din casa noastra, pardoseala este de asteptat sa reziste la o utilizare constanta si de lunga durata. De la nuante de gri deschis, la nuc bogat, o mare varietate de esente de lemn si vopsele sunt disponibile pentru a se potrivi nevoilor fiecaruia dintre noi.

  1. Ferestre si usi

  Nu valoarea lor este singurul aspect care ar ridica probleme in cazul unei inlocuiri, dar si deranjul creat in momentul montarii si demontarii lor. Astfel, daca este posibil, pentru a evita probleme ulterioare, in privinta ferestrelor si a usilor este bine sa alegem de la inceput unele durabile, de calitate superioara. Spre deosebire de un corp de mobilier sau un aparat electrocasnic, acestea sunt extrem de des utilizate. In cele mai multe cazuri, pretul reflecta si calitatea, motiv pentru care este bine sa alocam din start un buget mai mare pentru achizitionarea lor. In plus, daca spatiul permite, montarea unor ferestre cat mai mari va avea o mare influenta asupra intensitatii luminii naturale prezente in casa. 

  Planificarea cu suficient timp inainte, o gandire practica si eficientizarea modul in care dorim sa utilizam spatiul ne vor scuti de schimbări costisitoare ulterioare. 

  Sursa foto: Shutterstock 

  Latest Posts

  Articole Populare