30.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
More
  Ultimele Articole

  De ce a murit tutankhamon

  Inceputul

  Tutankhamon a fost unul dintre cei mai cunoscuti faraoni din Egiptul Antic. El a rezultat din casatoria lui Akhenaton si Nefertiti si a fost numit la tronul Egiptului la varsta de 9 ani. El a condus Egiptul cu putere si influenta si a tinut sub control provinciile sale in timp ce a contribuit la dezvoltarea arhitecturala si culturala a Egiptului. Din nefericire, Tutankhamon a murit tinerel, la varsta de 18 ani.

  Cauze posibile ale mortii lui Tutankhamon

  Desi stiinta nu poate confirma exact cauza mortii lui Tutankhamon, exista mai multe ipoteze din care pot fi alese. In primul rand, se pare ca Tutankhamon a murit din cauza unei infectii. Aceasta ipoteza a fost sustinuta de descoperirea unor corpuri de mormant langa trupul lui Tutankhamon. Aceste corpuri au fost identificate ca fiind fiul si nepoata sa, si ar putea sugera ca familia sa a fost expusa unei boli contagioase.

  Accidentul auto

  O alta posibila cauza a mortii lui Tutankhamon a fost un accident auto. Se crede ca Tutankhamon a fost implicat intr-un accident in timp ce se afla in calatorie. Acest accident ar fi putut provoca leziuni interne care au dus la decesul sau. Acest lucru poate fi sustinut si de descoperirea straturilor de pamant de pe trupul lui Tutankhamon care ar fi putut fi provocate de urmarirea sau prabusirea carului sau.

  Boli profesionale

  Un alt factor care ar putea fi responsabil pentru moartea lui Tutankhamon a fost o boala profesionala. Se stie ca Tutankhamon a fost un conducator foarte activ si a condus numerosi pelerinaje in timpul domniei sale. Acest lucru poate fi considerat periculos si ar putea fi un factor in dezvoltarea bolilor profesionale care nu ar fi putut fi tratate la acea vreme.

  Boli egiptene

  Un ultim factor care ar putea fi responsabil pentru moartea lui Tutankhamon este o boala particulara Egiptului. Cancerul sau o boala autoimuna ar fi putut fi cauza mortii sale. Acest lucru este sustinut de numeroase documente care au fost gasite in mormantul lui Tutankhamon si care arata ca el a suferit de o boala incurabila.

  Concluzie

  Cu toate acestea, moartea lui Tutankhamon ramane un mister si motivul exact al mortii sale poate fi doar speculat in mod corespunzator. Totusi, ceea ce poate fi confirmat este ca faraonul a murit tinerel, la varsta de 18 ani, din cauza uneia sau a mai multor cauze mentionate mai sus.

  Latest Posts

  Articole Populare