30.8 C
București
luni, 20 mai 2024
More
  Ultimele Articole

  Cum să treci cu bine peste sezonul rece și să te menții sănătos

  Pe timpul iernii, temperaturile scăzute și zilele mai scurte te pot împiedica să faci exerciții fizice cu regularitate sau să să adopți o dietă sănătoasă. Cu toate acestea, este important să te menții în formă și să acorzi atenție sporită sănătății, chiar și în sezonul rece. Drept urmare, iată câteva sfaturi utile pe care să le iei în considerare, ca să treci iarna cu bine. 

  Mănâncă sănătos, ca să-i oferi organismului nutrienții necesari

  Mâncarea sănătoasă este esențială pentru menținerea imunității pe timpul iernii. În acest sezon rece, organismul are nevoie de o cantitate suplimentară de nutrienți și vitamine, pentru a face față diferitelor tipuri de răceală și gripă. De aceea, este important să îi oferi corpului nutrienții de care are nevoie. 

  În primul rând, ar trebuie să consumi vitamina C. Aceasta se găsește în cantități mari în fructele și legumele proaspete, cum ar fi citricele, broccoli, spanacul și ardeiul gras. De asemenea, interesează-te cu privire la beneficii carbune activ, cu precădere despre proprietățile sale de absorbție a toxinelor. 

  Pe de altă parte, este important să consumi suficiente proteine, fiindcă ajută la producția de anticorpi care luptă împotriva infecțiilor. Deci, introdu în alimentația ta carnea de pui, peștele, fasolea și nucile. 

  O altă vitamină benefică pentru imunitate este vitamina D, care se găsește în cantități mari în uleiul de pește și în produsele lactate. În sezonul rece, când expunerea la soare este limitată, trebuie să te asiguri că ai suficientă vitamina D în dieta ta.

  Asigură-te că dormi suficient

  Somnul este esențial pentru sănătatea ta în orice moment al anului, dar poate avea un impact mai mare în special pe timpul iernii. Odihna corespunzătoare te ajută să te menții sănătos și puternic, mai ales în sezonul rece, când organismul este predispus la răceală și gripă. Mai precis, are beneficii legate de menținerea sistemul imunitar puternic și îți îmbunătățește starea de spirit. În plus, un somn odihnitor îți menține greutatea sub control, îmbunătățește capacitatea de concentrare și reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul și bolile cardiovasculare.

  Bazează-te pe exercițiile fizice, ca să rămâi în formă

  Acestea au numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea funcționării sistemului cardiovascular și a sistemului respirator, stimularea sistemului imunitar și prevenirea bolilor cronice. De asemenea, exercițiile fizice te ajută să îți menții oasele puternice și să îți îmbunătățești capacitatea de concentrare și de memorare. 

  Chiar dacă iarna este tentant să stai în casă, e important să te menții activ și să faci sport în mod regulat. Drept urmare, poți merge la sala de fitness pentru a face antrenamente, să faci jogging sau să te plimbi, fie singur, fie cu alte persoane, ori să practici un sport de iarnă, adică să schiezi sau să patinezi. Pe de altă parte, dacă nu ai dispoziția necesară să mergi la sală, poți foarte bine să îți pui sângele în mișcare și în confortul propriului cămin. 

  Hidratează-te pe tot parcursul zilei 

  Temperaturile scăzute și aerul uscat pot provoca deshidratare, care poate avea un impact negativ asupra sănătății tale. Drept urmare, asigură-te că bei suficientă apă. Adulții au nevoie, în general, de aproximativ opt pahare cu apă pe zi. Dacă nu consumi o cantitate suficientă, poți simți oboseală, dificultăți de concentrare și amețeli, iar acest lucru îți poate dăuna când vine vorba de randamentul pe care îl dai legat de activitățile tale zilnice. 

  Un alt mod de a te menține hidratat în timpul sezonului rece este să consumi fructe și legume, acestea fiind o sursă excelentă de apă și de nutrienți esențiali pentru sănătatea ta. De exemplu, le poți adăuga proaspete sau uscate în cerealele, poți să consumi o salată cu legume la prânz sau fructe după cină. De asemenea, pe lângă acestea, poți să bei și ceaiuri. 

  Așadar, acestea sunt doar o parte dintre aspectele de care să ții cont când vrei să treci iarna cu bine și să te menții sănătos.  

  Sursă foto: Shutterstock.com 

  Latest Posts

  Articole Populare