30.8 C
București
joi, 29 februarie 2024
More

  Ultimele Articole

  3 obiective turistice de neuitat pe care le poti vizita in Antalya

  Antalya este una dintre destinatiile de vacanta care se afla pe lista de optiuni a multor romani, datorita peisajelor inedite si a experientelor iesite din comun pe care le pot trai intr-o zona de-a dreptul exotica. 

  Pentru cei care au de gand sa viziteze cat mai multe locuri de o importanta istorica ridicata sau sa faca drumetii, Antalya este una dintre cele mai potrivite variante pentru o astfel de vacanta, care ii ajuta si pe cei mai stresati oameni sa se deconecteze de la grijile cotidiene. Perioada de concediu poate sa fie condimentata si cu hotelurile in cadrul carora se desfasoara sedinte de spa, menite sa instaleze si mai mult relaxarea in corp. 

  Cu ajutorul unui charter Antalya, care poate sa ofere cazare, mancare si transport incluse intr-un singur pachet promotional si avantajos, oricine are ocazia de a descoperi un loc in care sa petreaca momente memorabile alaturi de familie sau prieteni. Principalele obiective turistice catre care oricine isi poate indrepta atentia sunt prezentate in cele ce urmeaza.

  Portul vechi

  In prezent, portul vechi este un loc special amenajat pentru turisti cu o multime de buticuri, cafenele si ambarcatiuni, cum ar fi iahturile, care le ofera tuturor posibilitatea de a descoperi frumusetea marii Mediteraneene. Pe timpuri, insa, zona reprezenta unul dintre cele mai importante centre economice din Antalya, folosit pentru comert. 

  Muzeul Antalyei

  Pasionatii de istorie, carora le place sa calatoreasca si sa descopere locuri de o importanta uriasa, au ocazia de a-si imbogati cunostintele cu informatii valoroase despre istoria turca prin intermediul muzeului Antalyei. Exista o sectiune destinata arheologiei care prezinta obiecte, unelte folosite chiar din Epoca Bronzului pana la Bizant.

  Yivli Minare

  Unul dintre cele mai reprezentative puncte de reper din Antalya este chiar Yivli Minare, care a fost construit de catre un sultan (Seljuk Alaeddin Keykybad). Turnul este specific arhitecturii Seljuk, iar, ulterior, in cadrul sau a fost construita si o moschee in secolul al 14-lea. Din fericire, este functionala si in prezent, reprezentand un interes crescut pentru turisti. In imprejumiti exista morminte din acelasi secol, fiind o adevarata atractie pentru toata lumea.

  In concluzie, Antalya nu este cunoscuta doar pentru plajele superbe pe care turistii le pot vizita cu scopul de a se relaxa, ci este, totodata, un loc care se adreseaza tuturor celor pasionati de istorie, care vor sa-si satisfaca de fiecare data curiozitatea despre evenimentele care au avut loc acum sute  de ani.

  Latest Posts

  Articole Populare