30.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
Ultimele Articole

La ce te poti astepta in procedura de liposuctie?

Atunci cand zonele de grasime persistenta nu dispar nici cu dieta si exercitii fizice, liposuctia este o solutie sigura si eficienta. Daca medicul a recomandat aceasta procedura, inseamna ca persoana este eligibila pentru interventie si nu se incadreaza in una dintre categoriile de risc cunoscute. In articolul de mai jos sunt incluse aspectele principale ale procedurii si la ce ar trebui sa se astepte o persoana atat in timpul interventiei, cat si la recuperare.

In ce consta interventia? 

Liposuctia implica indepartarea depozitelor de grasime dintr-o varietate de zone ale corpului, precum abdomen, fese, coapse, partea superioara a bratelor, spate, barbie si solduri. Pentru eliminarea tesutului adipos, exista mai multe metode. Liposuctia este asistata cu aspiratie, ceea ce implica in cele mai multe cazuri injectarea unei solutii saline si anestezierea locala a zonei vizate. Se introduce o canula sau un tub subtire prin care vor fi aspirate si eliminate celulele adipoase.

Aceasta este o procedura desfasurata in ambulatoriu, fara internare, asa ca dupa interventie si o scurta recuperare, pacientul poate merge acasa. Din motive de siguranta, persoanelor li se interzice condusul după liposuctie. 

Cum se face recuperarea dupa liposuctie?

In total, recuperarea dupa liposuctie dureaza aproximativ sase saptamani. In primele 72 de ore, este esentiala odihna. Persoana va purta imbracaminte de compresie pe zona operata. Vor exista mici locuri de drenaj prin care se va elimina lichidul, pentru a impiedica acumularea lui in interior.

Pacientul va resimti dureri usoare pana la moderate si un disconfort pe zona respectiva, care  vor fi gestionate printr-un tratament prescris de medic. Se vor evita efortul, urcatul si coboratul scarilor si ridicarea de greutati in primele trei zile.

Durerea va trece dupa cateva zile si se va imbunatati mobilitatea, insa vor persista inflamatia si vanataile. Dupa doua saptamani, persoana ar putea sa se intoarca la serviciu, daca acesta nu presupune activitate fizica solicitanta.

Intre trei si sase saptamani, ar trebui ca durerile sa dispara, iar umflaturile sa se retraga treptat. Aspectul pielii se va imbunatati pe zi ce trece, iar plimbarile si exercitiile usoare vor reintra in rutina zilnica.

La sase saptamani, recuperarea dupa liposuctie ar trebui sa se incheie, iar nivelul de activitate sa revina la normal. Cu toate acestea, aspectele de mai sus sunt doar linii directoare generale. Medicul poate oferi un plan de recuperare personalizat in timpul vizitelor de monitorizare a rezultatelor interventiei.

Latest Posts

Articole Populare