30.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
Ultimele Articole

Hidroizolatie casa – de ce este aceasta atat de importanta?

Supus intemperiilor si schimbarilor de anotimpuri, acoperisul unei case este primul element al casei  care este supus agresiunilor. Prin urmare, hidroizolarea acestuia este un element esential pentru confort, dar si pentru durabilitatea cladirii. Acoperisul trebuie sa fie etans la apa pentru a preveni infiltratiile si etans la aer pentru a asigura o buna izolare termica.

Care sunt obiectivele hidroizolarii acoperisurilor?

Indiferent daca acoperisul casei este inclinat, rotunjit sau plat si indiferent de tipul de acoperis (ardezie, tigla, metal, lemn, bitum etc.), obiectivul principal al acoperitorului, dincolo de estetica, este de a-l face impermeabil si rezistent la intemperii. Iata care sunt principalele motive pentru a alege o tehnica precum hidroizolatie.

Evitarea infiltratiilor de apa in interior

Pare logic, un acoperis care nu este perfect etans este susceptibil sa aiba parte de infiltratii multiple. Dincolo de disconfortul resimtit, aceste infiltratii, provenite mai ales din ploaie sau din topirea zapezii, pot deteriora rapid cladirea. In plus, se poate deteriora izolatia acoperisului si see poate favoriza aparitia mucegaiului, cu un impact negativ atat asupra performantei termice a casei, cat si asupra calitatii aerului din interior.

Evitarea infiltratiilor de aer interior

In cazul unor vanturi puternice, aerul se poate infiltra sub acoperis si poate crea fenomene de ridicare sau rupere. 

Economisirea energiei

In timp ce ne gandim adesea la calitatea ferestrelor noastre, la grosimea izolatiei sau la performanta echipamentelor de incalzire pentru a economisi energie, este mai rar sa ne gandim la etanseitatea acoperisului nostru.  A se vedea mai multe detalii pe blog.

Cu toate acestea, trebuie tinut cont de faptul ca 25-30% din pierderile de energie provin de la acoperis. Prin urmare, o buna izolatie combinata cu o buna etanseitate la apa si la aer a acoperisului este esentiala si va va permite sa se faca economii semnificative la facturile de energie.

Pentru a proteja si mai mult acoperisul, se recomanda instalarea unui ecran HPV (in cazul in care acoperisul este refacut) si a unei membrane de bariera de vapori (in toate cazurile) ca parte a unei ITI (izolatie termica din interior).  

Ecranul de sub acoperis, plasat sub materialul de acoperire, protejeaza impotriva riscului de infiltratii, chiar daca tiglele sunt sparte sau mutate. In plus, acesta pastreaza calitatile tehnice ale izolatiei: un punct bun pentru reducerea facturilor de energie!

Latest Posts

Articole Populare