30.8 C
București
marți, 28 noiembrie 2023
More

  Ultimele Articole

  De ce a murit regina elisabeta

  Reignul reginei Elisabeta

  Elisabeth I, cunoscuta si sub numele de „Regina Fecioara”, a fost regina Angliei si Irlandei din 1558 pana la moartea ei, in 1603. Elisabeth a fost fiica lui Henric al VIII-lea si a Annei Boleyn, a doua sotie a lui Henric. Tronul a fost cedat in mod oficial la 24 martie 1558, moment in care Elisabeth a inceput unul dintre cele mai impresionante regate din istorie. In ciuda marilor provocari pe care a trebuit sa le infrunte, Elisabeth a reusit sa supravietuiasca in lumea politicii si sa obtina unele din cele mai mari realizari in domeniul regalitatii. Desi a existat o serie de probleme si provocari, Elisabeth a facut Anglia mai puternica si mai prospera, formand cultura si stilul de viata in care traim astazi.

  Sanatatea reginei Elisabeta

  Sanatatea reginei Elisabeta a inceput sa se deterioreze la varsta de 64 de ani. Din cauza stilului ei de viata – unul foarte activ si plin de energie – s-a ajuns la stari mai fragile si la oboseala cronica. In anul 1598, ea a suferit de gripa, iar anul urmator a fost diagnosticata cu varicela. In ianuarie 1600, ea a avut o boala care a durat cateva saptamani si a fost foarte greu de tratat. Aceasta boala a fost insotita de dureri de cap si febra. In martie 1603, Elisabeth a fost diagnosticata cu o boala musculara care a afectat forta si mobilitatea ei. La mijlocul aceleiasi luni, ea s-a imbolnavit de gripa, care a dus la o slabiciune generala si la scaderea starii de sanatate.

  Moartea reginei Elisabeta

  Moartea reginei Elisabeta a avut loc la 24 martie 1603. Moartea a fost cauzata de o infectie, care a fost probabil cauzata de varicela. Inaintea moartii, Elisabeth a fost incapabila sa mai vorbeasca sau sa stea in picioare. In timpul funeraliilor, cea mai mare parte a tarii a fost impreuna cu ea. Cu toate acestea, o parte din membrii familiei ei erau prea suparati sa participe la ceremonie, din cauza moartii sale. Pana la urma, coroana a fost preluata de fiul reginei Elisabeta, Jacob al I-lea.

  Legatul reginei Elisabeta

  Mormantul reginei Elisabeta se afla in cripta bisericii Westminster Abbey din Londra. Acest mormant este decorat cu statui ale reginei si ale sotului ei, principele Philipp al II-lea, care a domnit asupra Spaniei. In prezent, mormantul reginei Elisabetha este intretinut de Fundatia Mormantului si Monumentului Reginei Elisabetha. Aceasta fundatie organizeaza anual ceremonii speciale in memoria reginei Elisabetha. Aceste ceremonii includ o prezentare a costumelor si o lectie despre viata si domnia reginei Elisabetha.

  Realizarile reginei

  Regina Elisabeth I a fost una dintre cele mai mari regine din istoria Angliei. Pe langa curajul si inteligenta ei remarcabila, Elisabeth a fost cunoscuta pentru realizarile sale exceptionale. Elisabeth a inceput restaurarea bisericii si a cladirilor din Anglia, inclusiv Palatul Hampton Court si Abbey si Castelul Windsor. Ea a introdus, de asemenea, noi domenii de invatamant, mai ales in domeniul stiintelor si al literaturii. De asemenea, Elisabeth a avut un rol important in recastigarea controlului asupra Insulei Man si in infiintarea corporatiilor comerciale si a Companiei East India.

  Reactia publicului la moartea reginei

  Reactia publicului la moartea reginei Elisabetha a fost una dintre cele mai emotionante din istorie. Multi oameni au plangut si s-au rugat pentru odihna sufletului ei. Oamenii au fost de asemenea impresionati de vointa si curajul reginei si au fost intristati ca ea a trebuit sa paraseasca tronul. Pana la urma, regina a ramas in memoria tuturor celor care au trait in epoca ei. Din cauza tuturor realizarilor sale si a modului sau de a-si conduce regatul, Elisabeth a ramas in constiinta publica ca una dintre cele mai impresionante regine din istoria Angliei.

  Concluzie

  Regina Elisabeth I a fost una dintre cele mai mari si mai influente regine din istoria Angliei. Ea a avut un domnie lunga, cu multe realizari si provocari. Desi a trebuit sa infrunte o serie de boli si probleme de sanatate, Elisabeth a reusit sa isi tina regatul unit si sa obtina unele dintre cele mai mari realizari din domeniul regalitatii. Dupa moartea ei, regina Elisabetha a ramas in constiinta publica ca una dintre cele mai mari regine din istoria Angliei, si se pare ca va ramane asa pentru mult timp.

  Latest Posts

  Articole Populare