30.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
Ultimele Articole

De ce a murit rodica ojog brasoveanu

Istoria vietii Rodicai Ojog-Brasoveanu

Rodica Ojog-Brasoveanu s-a nascut in anul 1941 in orasul Brasov. A fost o femeie talentata, cu un spirit liber si curajos. A absolvit Institutul de Teatru și Film din București și a devenit una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe române. A avut o carieră bogată, cu peste 70 de filme și piese de teatru. De asemenea, Rodica Ojog-Brasoveanu a fost și un realizator de televiziune și un scenarist, gata să transmită mesajul ei prin toate mijloacele.

Boala lui Rodica Ojog-Brasoveanu

In anul 2018, Rodica Ojog-Brasoveanu a fost diagnosticata cu cancer la plamani. In urma tratamentelor, starea ei s-a ameliorat, insa in anul 2020 boala a revenit. Pe 17 februarie 2021, actrita a decedat in urma complicatiilor provocate de boala. La momentul decesului, Rodica Ojog-Brasoveanu avea 79 de ani.

Rolul Rodicai Ojog-Brasoveanu in cinematografie

Rodica Ojog-Brasoveanu a jucat in numeroase filme și piese de teatru care au fost apreciate și recunoscute de către public. A jucat in filme precum Pădurea spânzuraților, Liceenii, Dincolo de nisipuri, Dincolo de nori și multe altele. De asemenea, a jucat și in multe piese de teatru, precum Băiatul față de mamă, Ochii care nu se văd și altele. Totodată, a fost și realizator de televiziune, avand un show de divertisment numit Gasca lui Ojog.

Premiile primite de Rodica Ojog-Brasoveanu

Rodica Ojog-Brasoveanu a fost o actrita foarte talentata si a primit numeroase premii pentru rolurile sale. A primit de doua ori Premiul Uniunii Cineaștilor din România, Premiul pentru Întreaga Activitate din partea Asociației Scriitorilor, Premiul pentru Întreaga Activitate, acordat de Filiala București a Uniunii Scriitorilor și multe altele. De asemenea, in anul 2016, a fost onorata cu titlul de Cetățean de Onoare al orasului Brasov.

Tribute aduse Rodicai Ojog-Brasoveanu

Din pacate, Rodica Ojog-Brasoveanu a plecat prea devreme dintre noi. Dupa anuntul moartei sale, numeroase persoane din lumea filmului si a televiziunii au adus un omagiu actritei, rememorand rolurile sale in filme si piese de teatru. De asemenea, oamenii au aratat ca sunt alaturi de familia ei in aceasta grea incercare.

Legatura dintre Rodica Ojog-Brasoveanu si Brasov

Rodica Ojog-Brasoveanu a fost o actrita si realizatoare de televiziune, dar si o cetatean de onoare al orasului Brasov. Incepand cu anul 2011, in fiecare an, se organiza in orasul Brasov un festival de film intitulat „Festivalul Filmului Romanesc”, la care actrita a luat parte. Festivalul a fost dedicat memoriei ei in anul 2018. In memoria ei, in anul 2021, Primaria orasului Brasov a decis sa-i atribuie numele unei strazi.

Concluzie

Rodica Ojog-Brasoveanu a fost o actrita remarcabila, un om destoinic si un exemplu de vointa si curaj pentru noi toti. Toate rolurile sale in filme si piese de teatru vor ramane pentru totdeauna in memoria publicului. A fost un om deosebit, care a contribuit la dezvoltarea cinematografiei și televiziunii românești. Va fi mereu rememorata si va fi mereu prezenta in sufletul si in inimile noastre.

Latest Posts

Articole Populare