30.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
Ultimele Articole

De ce a murit benone sinulescu

Benone Sinulescu, o legenda a muzicii romanesti

Cel mai cunoscut artist al muzicii populare romanesti, Benone Sinulescu, a murit in luna decembrie a anului 2018, la varsta de 79 de ani, dezamagind milioane de fani. Artistul a fost un mare compozitor, cunoscut pentru piesele sale „Mama”, „Eu te iubesc, iubire”, „Ochii tai” și „Dor de ea”, precum și pentru piesele sale de teatru și filme. Benone Sinulescu a devenit, de asemenea, celebru prin interpretarea sa la vioara a muzicii populare românești.

O viata plina de muzica

Benone Sinulescu s-a nascut in anul 1939, in comuna Gurasada, judetul Caras-Severin. De la varste fragede s-a simtit atras de muzica si a inceput sa invete sa cante la vioara. La 17 ani a devenit solist al Orchestrei de Muzică Populară din Severin, iar mai tarziu a jucat in Orchestra Populara a Teatrului National din Bucuresti. In anul 1966, a lansat primul sau album, "Fantezii Populare", care a devenit un succes imediat in Romania. A continuat sa compuna melodii populare si a creat mai multe piese de teatru și filme.

Acontribuit cu ultima sa viata la muzica romaneasca

In anii 1990, Benone Sinulescu a lansat albumele „Lumea lui Benone Sinulescu” și „Muzică de pian”. In anul 2001, a lansat albumul "Dragostea mea", care a fost o adevarata reusita in Romania. A mai lansat albumul "Cucule pasare mandra", in anul 2003. In total, a lansat saptesprezece albume, inclusiv colaborari cu artisti precum Marius Moga și Angela Similea. In anii dinaintea mortii sale, Benone Sinulescu a fost implicat in organizarea si promovarea concertelor, precum si in organizarea unor festivaluri.

Cauzele mortii sale si ultimul sau concert

Benone Sinulescu a murit in luna decembrie a anului 2018, datorita unui stop cardiorespirator. Ultimele sale aparitii in scena au fost la Festivalul de Muzica de la Brasov si la Festivalul de Muzica de la Bucuresti. Artistul a tinut un discurs emotionant inaintea ultimei sale aparitii, exprimandu-si iubirea pentru muzica si dragostea sa pentru public. Acestea au fost ultimele sale cuvinte, din pacate.

Legatura sa cu lumea muzicii contemporane

Benone Sinulescu este un artist care a reusit sa faca trecerea de la muzica traditionala la cea contemporana. A influentat generatii intregi de artisti, fiind considerat unul dintre cei mai mari interpreti si compozitori de muzica folk romaneasca. A colaborat cu artisti precum Goran Bregovic, Marius Moga si Angela Similea si a devenit un nume important in lumea muzicii populare romanesti.

Reactia publicului dupa moartea sa

Moartea lui Benone Sinulescu a fost receptionata cu tristete si durere in intreaga tara. Artistul a fost aclamat pentru contributia sa la muzica folk, in special la vioara. Oamenii si-au exprimat durerea prin intermediul social media si au postat imagini si videoclipuri cu piesele sale. De asemenea, mii de romani si-au adunat fortele si au venit la funeraliile artistului pentru a-l omagia.

Concluzie

Benone Sinulescu a ramas in memorie ca unul dintre cei mai respectati artisti populari romani. A influentat generatii intregi prin cantecele sale, care au ramas in inimile oamenilor si care raman o parte importanta din cultura traditionala romaneasca. Muzica sa va fi iubita si pretuita in veacuri in Romania si in intreaga lume.

Latest Posts

Articole Populare