Situatiile stresante prin care trec oamenii de-a lungul timpului si, mai ales, anumite traume pe care le-au trait la un moment dat, lasa urma adanci in psihicul acestora, care vor iesi la suprafata in cele mai neasteptate momente. Abia in astfel de situatii, se ia in considerare ajutorul unui psiholog.
Desi opinia colectiva a inceput sa inteleaga importanta pe care o are psihoterapia pentru starea de bine a oamenilor, in Romania inca mai exista preconceptii legate de acest tip de investigatii si tratament. Faptul ca in ultimii ani, oamenii au putut avea acces la serviciile oferite de un psiholog online a facut ca numarul celor care beneficiaza de psihoterapie sa fie mai mare.
Cu toate ca unii oameni prefera interactiunea directa cu psihologul care ii ajuta, cei care apeleaza la consilierea acestuia prin intermediul internetului se bucura de numeroase beneficii. Printre motivele pentru care oamenii apeleaza la sedinte de psihoterapie online sunt:
Un grad ridicat de confort
La primele sedinte, psihologul este un strain pentru pacientul sau, motiv pentru care poate fi dificil ca acesta sa se poata deschidere si sa povesteasca problemele cu care se confrunta. Mediul si atmosfera sunt foarte importante, astfel ca psihologii sunt foarte atenti inclusiv la acest aspect atunci cand desfasoara sedinte de psihoterapie.
Faptul ca se poate sustine aceste sedinte chiar din confortul propriei locuinte, ii poate ajuta pe pacienti sa fie mai deschisi si mai relaxati in timpul lor.
O flexibilitate mai mare
Timpul este una dintre cele mai pretioase resurse ale oamenilor si aproape mereu insuficient. De aceea, persoanele care au un program incarcat, dar au nevoie de ajutorul unui psiholog, ar trebui sa apeleze la sedintele online de psihoterapie. In acest fel, timpul pierdut pe drumul catre si dinspre cabinetul psihologului poate fi salvat.
Posibilitatea de a lucra cu cei mai buni din domeniu
Gasirea unui psiholog care sa fie bun in meseria pe care o practica este un obiectiv pentru majoritatea celor care au nevoie de ajutorul sau. Cel mai important aspect pentru succesul terapiei este compatibilitatea dintre cei doi, psiholog si pacient.