30.8 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
Ultimele Articole

Ghid de cumpărare pentru ghiozdanele școlare

În magazinele fizice sau online găsești atât de multe modele de ghiozdane, încât poate fi copleșitor să alegi produsul perfect pentru copilul tău. Costul și designul nu trebuie să fie primele criterii pe care să le iei în considerare. Iată un scurt ghid, care să ușureze tot procesul de selecție, comparare și achiziționare.

Vârsta elevului

Nevoile copiilor diferă în funcție de etapa de dezvoltare și de ciclul școlar în care se află. Te invităm să accesezi https://www.herlitz.ro/ghiozdane-rucsacuri-penare-ghiozdane și să alegi modelul perfect pentru:

  • clasele primare – coloana celor mici are nevoie de o protecție ridicată și îți recomandăm să alegi un ghiozdan ergonomic, cu spate buretat, carcasă solidă, bază întărită și curea pentru torace; astfel, greutatea va fi distribuită uniform pe suprafața spatelui;
  • gimnaziu – poți alege un ghiozdan de dimensiuni mai mari și din material semi-flexibil sau moale, însă este extrem de important ca modelul să poată fi reglat în funcție de conformația elevului;
  • liceu – optează pentru un ghiozdan simplu sau chiar pentru un rucsac de calitate. 

Dimensiunile ghiozdanului

Urmărește ca ghiozdanul să nu se așeze mai sus de zona umerilor și mai jos de cea a șoldurilor copilului. De asemenea, volumul acestuia trebuie ales în funcție de numărul de rechizite necesare. Mai mult, este important ca greutatea totală cărată să nu depășească 10% din greutatea elevului. 

Materialul din care este realizat ghiozdanul

Dacă îți dorești un ghiozdan de calitate și durabil, materialul este un criteriu de selecție esențial. Acesta trebuie să fie ușor, non-toxic, să protejeze rechizitele de ploaie și să reziste la uzură. Totodată, elementele reflectorizante sporesc siguranța elevului când lumina și vizibilitatea nu sunt favorabile.

Căptușeala ghiozdanului

Indiferent de etapa de dezvoltare a coloanei copilului, este indicat să alegi un ghiozdan cu partea din spate și bretelele căptușite. În acest fel, confortul este sporit și pot fi evitate durerile de umeri sau alte probleme comune în rândul elevilor. 

Culoarea sau imprimeul ghiozdanului

Din perspectiva copiilor, designul poate fi cel mai important criteriu de selecție. Pentru elevii din ciclul primar sunt potrivite imprimeurile vesele și cu nuanțe puternice. Liceeni preferă modelele monocromatice sau cu print abstract, iar cei din gimnaziu pot fi atrași de ambele categorii de ghiozdane.  

Compartimentarea ghiozdanului

Acest aspect ține tot de nevoile diferite ale elevilor: organizator din plastic pentru cărți și caiete, compartiment pentru laptop sau tabletă, buzunare laterale pentru sticlă sau umbrelă, spațiu frontal pentru articole de mici dimensiuni, compartiment ascuns pentru chei și bani etc. 

Tipul de închidere a ghiozdanului

Este bine să iei în calcul atât ușurința cu care poate avea copilul acces la obiectele din ghiozdan, cât și la securitate. Cele mai populare modele sunt cele cu fermoar, de tip click, cu magnet și cu închidere suplimentară cu șnur

După ce stabilești care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească ghiozdanul perfect pentru copilul tău, poți începe căutările în magazinele fizice sau online. De asemenea, poți alege între un model simplu sau echipat cu penar și accesorii, sac de sport asortat, cutie pentru sandwich și suport din plastic pentru cărți, caiete sau documente. 

Sursă foto: herlitz.ro

Latest Posts

Articole Populare