30.8 C
București
miercuri, 15 ianuarie 2025
Ultimele Articole

Iustin Paraschiv, liderul Carmistin, vede potențialul României de a reveni în fruntea sectorului agribusiness european

Grupul Carmistin, condus de Iustin Paraschiv, și Asociația Fermierilor din România, au organizat în 2023 conferința „Cadrul economic și legislativ pentru creșterea industriei suine în România”.

La eveniment au participat oficiali guvernamentali, parlamentari, membri ai mediului asociativ și de afaceri, precum și reprezentanți ai băncilor principale din România, interesați de finanțarea acestui domeniu.

Conferința a oferit oportunitatea de a discuta probleme esențiale și de a identifica provocări și oportunități pentru dezvoltarea acestui sector crucial pentru economia românească.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, evenimentul a deschis o discuție amplă pe tema revitalizării industriei cărnii de porc în România, punând accent pe identificarea soluțiilor legislative și financiare necesare pentru atingerea acestui obiectiv strategic.

Ministrul Finanțelor, dl. Adrian Câciu, prezent la conferință, a menționat că guvernul român continuă să sprijine acest sector prin programe viabile și inițiative noi de finanțare, adaptate cerințelor pieței interne.

În acest moment, elaborăm un program de finanțare de peste 1 miliard de euro pentru a susține producătorii români, mai ales în procesarea alimentară – de la procesarea cărnii de porc și pui, până la lactate, astfel încât producătorii români să beneficieze de costuri de producție cât mai reduse”, a declarat ministrul Finanțelor în cadrul conferinței Carmistin și AFR.

În acest context, ministrul a subliniat că acesta este un moment favorabil pentru România în ceea ce privește posibilitățile de finanțare și concretizarea acestora în piață și dezvoltare. Participanții au fost îndemnați să profite de aceste oportunități și să colaboreze pentru dezvoltarea industriei suine din România.

Iustin Paraschiv, liderul Carmistin, crede în potențialul României de a deveni un actor major în agribusinessul european

La conferință, Iustin Paraschiv, președintele Grupului Carmistin, unul dintre cei mai mari producători de carne din România, a subliniat importanța investițiilor în sectorul zootehnic, inclusiv în industria cărnii de porc.

În plus, antreprenorul Iustin Paraschiv este încrezător în potențialul României de a deveni un actor major în agribusinessul european. ”În ultimele două decenii, Grupul Carmistin a investit constant în zootehnie, inclusiv în industria cărnii de porc, și tocmai de aceea cred că România are un potențial uriaș de a recupera și chiar de a deveni lider european în sectorul agribusiness”, a afirmat Președintele Carmistin, în cadrul conferinței. România are un potențial enorm de a deveni un producător important de produse agroalimentare, conforme cu normele europene.

Iustin Paraschiv continuă să investească în industria suinelor și în 2023

Prin investiții constante și tehnologii eficiente, sectorul de producție a cărnii de porc din România poate evolua și aduce beneficii semnificative economiei naționale, asigurând astfel un viitor prosper pentru țară și locuitorii săi.

Antreprenorul Iustin Paraschiv își menține strategia de investiții și în 2023, accesând noi finanțări. O parte din fondurile obținute vor fi direcționate către dezvoltarea industriei suinelor. Pe lângă investiții, Carmistin se va concentra și pe creșterea capacității de inovare și implementarea de soluții sustenabile, pentru a îmbunătăți semnificativ toate cele trei linii de business. Aceasta va asigura că organizația va rămâne competitivă pe termen lung într-un mediu economic în continuă schimbare.

Investițiile în agribusiness și eforturile comune sunt esențiale pentru dezvoltarea acestui sector

Accesul la fonduri europene și surse sigure de finanțare reprezintă o premisă importantă pentru dezvoltarea industriei cărnii de porc în România. Acest sector necesită susținere și investiții constante pentru a evolua și a deveni un motor important de creștere economică.

Eforturile conjugate ale fermierilor, autorităților și companiilor specializate în producția și procesarea de carne sunt vitale pentru:

  • creșterea competitivității;
  • îmbunătățirea calității produselor;
  • reducerea dependenței de importuri.

Doar printr-un angajament comun, industria poate fi modernizată și poate ajunge la standarde europene, aducând beneficii semnificative atât pentru producători, cât și pentru consumatori.

În acest context, este important să se continue susținerea sectorului prin măsuri guvernamentale adaptate nevoilor pieței, dar și printr-o colaborare strânsă între toți actorii implicați în agribusiness. Doar astfel se va diminua decalajul dintre potențial și performanță în industria cărnii de porc din România.

Latest Posts

Articole Populare