30.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
Ultimele Articole

Laptele praf, un produs cu multiple calitati

Laptele praf este un produs care se obtine prin deshidratarea laptelui. Poseda toate calitatile nutritionale ale laptelui lichid si se pastreaza destul de mult timp la temperatura camerei. Este usor de transportat si de stocat. Este ideal pentru mamicile care, din diferite motive, nu pot alapta, ca substitut al laptelui matern.

Cum se fabrica laptele praf?

Intai si intai laptele este recoltat de la fermele producatorilor. Este supus unui numar mare de analize intre colectare si sosirea la fabrica pentru a i se controla calitatea. Este, mai apoi, pasteurizat si trecut printr-o etapa de concentrare prin evaporare sub vid. Se obtine mai apoi un lapte praf care contine aceiasi nutrienti si minerale ca si laptele lochid.

Care sunt avantajele oferite de laptele praf?

Daca esti interesat de achizitionarea unui lapte praf de un producator precum Topfer trebuie sa cunosti, intai si intai, avantajele oferite de laptele praf.

  1. Pastreaza aceleasi proproetati nutritionale la fel ca si laptele lichid.
  2. Laptele praf are o durata de viata mai lunga, de pana la trei ori mai lunga decat laptele UHT lichid.
  3. Economie de energie, nefiind nevoie de refrigerare in timpul transportului sau in timpul stocarii.
  4. Cost inferior pe litru.
  5. Isi pastreaza onctuozitatea si consistenta odata preparat.
  6. Permite reglarea dozarii si astfel poate fi adaptat in functie de nevoile fiecarui copil in parte.

Adevarul este ca nu exista motive de ingrijorare deoarece laptele praf isi pastreaza toate proprietatile de proteine, carbohidrati, grasimi, minerale si vitamine. Laptele praf pentru bebelusi este conceput pentru a satisface nevoile nutritionale ale bebelusului, aproape la fel ca laptele matern pe care se bazeaza. 

In majoritatea din cazuri, laptele pudra este fabricat din lapte de vaca modificat si toate marcile standard sunt foarte asemanatoare. Se va alege una care este imbogatita cu fier, cu exceptia cazului in care medicul are alte recomandari.

Sa nu uitam ca fiecare bebelus este unic si ca dieta lui va varia de la o masa la alta si de la o zi la alta. Nu trebuie fortat niciodata sa isi termine formula si nici nu trebuie lasat flamand. Un bebelus care regurgiteaza des poate prefera mese mai mici, dar mai frecvente.

Latest Posts

Articole Populare