20 de curiozitati din istoria secreta a lumii
1. Manuscrisul Voynich: O carte nedescifrata
Manuscrisul Voynich, descoperit in 1912 de catre dealerul de carti Wilfrid Voynich, ramane una dintre cele mai mari enigme ale lumii. Scrisa intr-o limba necunoscuta si ilustrata cu plante care nu corespund niciunei specii cunoscute, aceasta lucrare a sfidat pana acum toate incercarile de descifrare facute de criptografi si lingvisti de-a lungul timpului.
2. Pietrele ghid de la Georgia
Ridicate in 1980 in Statele Unite, in statul Georgia, aceste pietre sunt un fel de Stonehenge modern, continand un set de zece "porunci" scrise in opt limbi moderne. Mesajele, care includ apeluri la controlul populatiei si la unificarea omenirii, au starnit multe teorii ale conspiratiei legate de scopul lor real.
3. Catacombele de sub Paris
Sub strazile agitate ale Parisului se intinde o retea vasta de catacombe, care sunt de fapt vechi cariere de piatra transformate in cimitire. Incepand cu sfarsitul secolului al XVIII-lea, osemintele a milioane de parizieni au fost mutate aici din cimitirele supraaglomerate ale orasului, creand un labirint morbid de tuneluri pline de cranii si oase aranjate artistic.
4. Societatea Thule si originea ideologiilor naziste
Societatea Thule a fost o grupare oculta germana din inceputul secolului XX care a avut un rol semnificativ in formarea ideologiei naziste. Membrii acesteia credeau in suprafete ale rasei ariene si in mituri despre Atlantida, influentand formarea si riturile SS.
5. Armele biologice ale Imperiului Japonez
In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Unitatea 731, o grupare secreta a armatei japoneze, a condus experimente crunte pe oameni, incluzand expunerea la peste, anthrax si ciuma. Scopul era dezvoltarea armelor biologice. Desi activitatile atroce au fost bine documentate, multe din detaliile acestor experimente sunt inca secretizate.
Acestea sunt doar cateva dintre secretele mai putin cunoscute sau inteles din istoria lumii. Fiecare dintre aceste curiozitati deschide fereastra catre epoci de mult apuse si ne invita sa reflectam asupra povestilor nespus sau ascunse in pliurile timpului.