30.8 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
More
  Ultimele Articole

  De ce a murit steve jobs

  Introducere

  Steve Jobs, fondator al marii companii Apple Computer, a murit pe 5 octombrie 2011, la varsta de 56 de ani. Steve Jobs s-a nascut in San Francisco, California si a avut o viata plina de succese si provocari, a fost un om de afaceri si un vizionar in tehnologie. El a schimbat lumea prin lansarea produselor Apple si prin modul in care a schimbat modul de gandire tehnologic. Cu toate acestea, cauza mortii sale a ramas un mister. Pentru a intelege de ce a murit Steve Jobs, trebuie sa examinam istoria sa si sa vedem ce motivatii i-au fost implicate in decizia sa.

  Istoria vietii lui Steve Jobs

  Steve Jobs a petrecut primii sapte ani din viata sa in San Francisco, California, cu parintii sai adoptivi, Paul si Clara Jobs. La varsta de 17 ani, Jobs a parasit scoala si a devenit student la Reed College din Portland, Oregon, unde a ramas doar un semestru. Dupa aceea a mutat la casa unui prieten si a urmat unii cursuri neregulate si a inceput sa lucreze pentru compania Atari. In anul 1976, Jobs si un prieten, Steve Wozniak, au pus bazele Apple Computer in garajul parintilor lui Jobs din California. Apple a devenit rapid una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, si in anul 1983, Jobs a devenit director general al companiei. In 1997, Apple a fost pe punctul de a intra in faliment, iar Jobs a fost readus ca director general al Apple, si a fost responsabil pentru transformarea companiei, inclusiv lansarea produselor cum ar fi iPod, iPhone si iPad.

  Cauza mortii lui Steve Jobs

  Dupa ce a fost diagnosticat in 2003 cu un cancer pancreatic, Steve Jobs a tinut lumea informata despre starea sa de sanatate prin intermediul documentelor Apple, dar nu a facut publica cauza exacta a mortii sale. Din nefericire, in 2011, Jobs a anuntat ca isi va iesi din functia sa de director general al Apple, deoarece starea sa de sanatate se inrautatea, iar pe 5 octombrie 2011 a murit in casa sa din California. Desi cauza mortii sale nu a fost facuta publica, doctorii au declarat ca Jobs a murit din cauza complicatiilor cauzate de cancerul pancreatic.

  Efectul asupra Apple si lumea tehnologiei

  Mortea lui Steve Jobs a avut un mare impact asupra Apple si asupra intregii lumi tehnologice. Dupa moartea sa, Apple a ramas fara liderul sau vizionar si a fost nevoita sa isi gaseasca un nou drum. Tim Cook, CEO al Apple de la acea vreme, a facut o treaba remarcabila in schimbarea Apple si in renasterea companiei. Desi Jobs nu mai este cu noi, el a lasat un moștenire care se va simti in tehnologie inca multi ani de acum inainte.

  Mesajul lui Steve Jobs

  Steve Jobs a fost deseori citat ca spunea:"Vreau sa las lumea mai buna decat asa cum am gasit-o". Acest mesaj a ramas in memoria tuturor celor care l-au cunoscut si care i-au apreciat munca si viziunea. Multe dintre inovatiile sale vor ramane in istorie ca fiind standarde tehnologice, iar impactul sau asupra lumii tehnologiei va fi simtit de generatii de acum inainte.

  Concluzie

  Steve Jobs a fost un om de afaceri si un vizionar si s-a bucurat de un succes enorm in lumea tehnologiei. El a schimbat lumea prin lansarea produselor Apple si prin modul in care a schimbat modul de gandire tehnologic. Cu toate acestea, cauza mortii sale ramane un mister. Chiar si asa, el a lăsat în urma lui o moștenire care va ramane in memoria tuturor si care va avea un impact asupra lumii pentru generatii de acum inainte.

  Latest Posts

  Articole Populare