30.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
More
  Ultimele Articole

  De ce a murit romy schneider

  Introducere

  Romy Schneider (1938-1982) a fost o actrita germana care a devenit celebră la nivel mondial prin rolurile din filmele pe care le-a interpretat. Aceasta a fost apreciata pentru prestatia sa artistica si prodigioasa in filmul de drama Sissi (1955) și a continuat sa joace in numeroase alte filme. Ziua sa decesului – 29 mai 1982 – a marcat moartea uneia dintre cele mai talentate actrite ale timpului sau.

  Cauzele decesului

  Acesta a decedat in urma unui atac de cord acut la domiciliul sau din Paris. Inițial, cauza decesului nu a fost cunoscuta, ci pur și simplu raportata ca fiind o boala cardiaca. Dupa moartea sa, a fost descoperit ca decesul sau a fost cauzat de o injectie intramusculara de cortizon, o substanta folosita pentru tratamentul unor afectiuni precum astmul. Aceasta injectie a fost emisa cu scopul de a ameliora starea sa de sănătate.

  Lunga lupta cu boala

  Inainte de moartea sa, Schneider a avut o lunga lupta cu boala. Aceasta suferea de boli pulmonare care i s-au agravat pe parcursul anilor sai de activitate ca actrita si a fost nevoita sa renunte la film pentru a-si trata afectiunile. De asemenea, aceasta a suferit de tulburari psihice si anorexie, care au contribuit la declinul ei de sanatate si la tristea soarta a lui Romy Schneider.

  Viata tumultoasa

  Pe lângă boală, viata sa tumultoasa a influențat decisiv calatoria sa prin lumea filmului. Schneider a suferit în anii sai tineri din cauza relațiilor sale greoaie cu sotul ei, actorul Harry Meyen. Schneider a suferit de asemenea de schimbări de dispoziție severe și de dependență de alcool. Aceste lucruri au contribuit la deteriorarea stării sale de sănătate si la reducerea încrederii sale în sine.

  Sfarsitul carierei

  Schneider și-a încetat cariera la începutul anilor ’80. Ultimul ei rol a fost in pelicula de comedie "L’important c’est d’aimer". Aceasta a participat la un numar limitat de filme in ultimul deceniu al vietii sale, ceea ce a dus la sfarsitul carierei sale ca actrita.

  Legatura cu viata si opera sa

  Moartea sa a lasat o mare durere in randul familiei, fanilor si colegilor sai. Operele sale ramân în continuare un simbol al talentului si frumusetii sale. Dupa moartea sa, s-au facut mai multe eforturi pentru a-i proteja memoria si opera sa. Numele sau este prezent pe pereții mai multor cinematografe din întreaga lume. De asemenea, fotografiile sale au fost expuse la mai multe muzee si biblioteci, iar sotul ei a fondat un fond pentru a-i proteja memoria și a-i păstra opera intacta.

  Concluzie

  Romy Schneider a decedat la varsta de 43 de ani, lăsând un gol in randul fanilor sai. Deși cauza decesului sau a fost trista, opera sa ramane o amintire vie si o parte importanta a istoriei cinematografiei. Moartea sa a reprezentat o pierdere mare pentru lumea filmului si din pacate, aceasta a fost una dintre investitiile cele mai importante si mai memorabile ale vietii sale.

  Latest Posts

  Articole Populare