30.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
More
  Ultimele Articole

  De ce a murit mozart

  Introducere

  Ludwig van Beethoven a murit in 1827, la vârsta de 56 de ani. Mult timp s-a presupus că principala cauză a decesului său a fost sifilisul, care i s-a transmis în urma unei relaţii intime. Deşi au existat controverse privind cauza decesului său, acesta a rămas o enigmă pentru mulţi ani. Totuşi, această întrebare se aplică şi cazului altui compozitor celebru – Wolfgang Amadeus Mozart. Moartea sa misterioasă chiar şi în zilele noastre continuă să încânte minţile, în pofida cercetărilor intensive. În acest articol, vom examina metodele folosite pentru a determina cauza decesului lui Mozart, precum şi afirmaţiile din literatura istorică.

  Moartea lui Mozart

  Mozart s-a stins din viaţă la 5 decembrie 1791, la vârsta de 35 de ani. Moartea sa a coincis cu simptomele unei boli contagioase, ceea ce a făcut ca speculaţiile asupra cauzei sale să se intensifice. O serie de factori au contribuit la misterul durerii sale, precum şi al decesului său prematur. Acestea includ lipsa documentelor medicale, faptul că Mozart nu a lăsat o scrisoare de adio sau o declaraţie medicală, precum şi că s-a îngropat într-un mormânt anonim. Cu toate acestea, cercetătorii au folosit metode specifice pentru a rezolva acest mister.

  Cercetarea medicala

  Primul pas în rezolvarea misterului moartei lui Mozart a fost efectuarea unei autopsii. Cu toate acestea, acest lucru a fost imposibil din cauza faptului că, la acea vreme, autopsiile erau interzise din cauza lor religioase. Cu toate acestea, cercetătorii au găsit câteva documente medicale care au oferit o descriere a simptomelor sale. Aceste documente, care au fost scrise de prietenii şi medicii lui Mozart, au dezvăluit că acesta a suferit de dureri abdominale cronice, greaţă şi febră. Aceste simptome au fost similare cu cele ale unei boli contagioase.

  Afirmatiile literare

  Literatura istorică a furnizat, de asemenea, informaţii cu privire la cauza decesului lui Mozart. În timp ce unele surse sugerează că Mozart a murit din cauza unei boli contagioase, altele sugerează că motivul decesului său a fost o boală cronică. Unii autori au sugerat că Mozart a murit din cauza unei pneumonii sau a unei alte boli pulmonare, în vreme ce alţii au sugerat că el ar fi murit dintr-o boală renală sau de inimă.

  Cercetare stiintifica

  O analiză a mostrelor de oase ale lui Mozart a fost efectuată în 1991. Această cercetare a concluzionat că Mozart a murit din cauza unei boli infectioase. Acest lucru a fost confirmat de cercetări ulterioare, în care s-a sugerat că Mozart ar fi murit din cauza unei boli cu transmitere sexuală. Cu toate acestea, această teorie nu poate fi confirmată, deoarece niciunul dintre medicii lui Mozart nu a scris despre acest lucru.

  Concluzie

  După cum se poate vedea, cauza decesului lui Mozart este încă un mister. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că acesta a murit dintr-o boală contagioasă. Acest lucru a fost confirmat de cercetările medicale, precum şi de afirmaţiile din literatura istorică. Cu toate acestea, motivul exact al decesului său nu poate fi determinat cu precizie. Cu toate acestea, Mozart rămâne unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, iar misterul moartei sale poate persista pentru încă mult timp.

  Latest Posts

  Articole Populare