30.8 C
București
vineri, 24 noiembrie 2023
More

  Ultimele Articole

  De ce a murit matu stoian

  Introducere

  Matu Stoian a fost unul dintre cei mai iubiti artisti romani de muzica populara, care a condus trupa lui de muzicanti traditionali si a cantat multe piese care au devenit hituri. Matu a murit pe 21 mai 2018, la varsta de 74 de ani, lasand un gol imens in lumea muzicii populare romanesti. In acest articol, vom examina motivul pentru care Matu Stoian a murit.

  Sosirea lui Matu in muzica populara

  Matu Stoian a inceput sa cante muzica populara la inceputul anilor 1960, si de-a lungul anilor el si trupa sa de muzicanti au cantat aproape 150 de albume si peste cinci mii de melodii. Matu a fost unul dintre cei mai activi muzicieni traditionali care au existat vreodata in Romania, si trupa lui a cante in peste o suta de sat si orase. El a cunoscut o mare popularitate si a primit numeroase premii si distinctii pentru contributia sa la muzica populara.

  Boala si tratamentul lui Matu

  In 2017, Matu a suferit un atac de cord si a fost diagnosticat cu diabet de tip 2 si alte boli de inima. El a primit tratament la diferite spitale si a fost forte implicat in venituri regulate pentru a se asigura ca boala sa nu se agraveze. Incepand din luna februarie 2018, Matu a fost internat in spitalul din Iasi, unde a primit tratament si a fost supravegheat indeaproape. In mod surprinzator, la sfarsitul lunii aprilie, Matu a fost externat de medici, fiind declarat in stare buna.

  Decesul lui Matu

  In ciuda faptului ca el a fost externat din spital, Matu a fost nevoit sa continue tratamentul acasa si medicii au recomandat o dieta stricta pentru a se asigura ca boala sa nu se agraveze. Cu toate acestea, pe 21 mai 2018, Matu a decedat subit, la varsta de 74 de ani. Motivul pentru care el a murit a fost dezechilibrul din corpul lui, cauzat de medicamentele puternice si de dieta nesanatoasa pe care o urma in acea perioada.

  Impactul lui Matu

  Matu a lasat in urma sa o mare mostenire de muzica populara si de talent. El a fost unul dintre primii muzicieni traditionali din Romania si a avut un impact major asupra muzicii populare. Muzica lui Matu, numita „Muzica Lui Matu” de catre fani, este incomensurabila si va ramane in constiinta publica mult timp dupa moartea lui. Totodata, Matu a fost unul dintre cei mai iubiti artisti populari ai Romaniei, si moartea lui a provocat o mare durere in intreaga tara.

  Concluzie

  Matu Stoian a fost unul dintre cei mai iubiti si respectati artisti de muzica populara din Romania. El a decedat subit pe 21 mai 2018, la varsta de 74 de ani, ca urmare a dezechilibrului in corpul sau, cauzat de medicamentele puternice si de dieta nesanatoasa pe care o urma. Moartea sa a lasat in urma o mare mostenire de muzicieni traditionali si de talent, iar muzica lui Matu va ramane in constiinta publica mult timp dupa moartea lui.

  Latest Posts

  Articole Populare