30.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
More
  Ultimele Articole

  De ce a murit marilyn monroe

  Introducere

  Marilyn Monroe a devenit o legendă a Hollywood-ului încă de la începutul anilor 1950. A jucat în peste 30 de filme și a câștigat un Oscar onorific pentru contribuția sa la cinematografie. Deși era faimoasă și iubită de mulți, sfârșitul vieții sale a fost tragic. În urmă cu peste cinci decenii, Monroe a murit în noaptea zilei de 5 august 1962, lasând în urmă întrebarea: de ce a murit Marilyn Monroe?

  Primii pași în cariera ei

  La vârsta de 16 ani, Norma Jeane Mortenson și-a luat un nume nou și a început să se angajeze în lumea cinematografiei. Doi ani mai târziu, a căpătat faima după ce a aparut într-un pictorial Playboy de marcă.

  Cariera ei s-a extins și începând cu anul 1950, Monroe a jucat în mai multe filme precum "Niște băieți teribili", "Blondele au mai mult noroc" și "Comoara din insulele Bermude". De asemenea, a fost și un cântăreț renumit, câștigând un premiu Grammy pentru albumul său cu șlagăre intitulat "Marilyn Monroe Sings".

  Ascensiunea popularității sale

  Monroe a devenit rapid un simbol sexual și a captat atenția multora. A fost partenera de scena a lui Dean Martin și Jerry Lewis și a fost nominalizată la Premiile Oscar pentru rolul său din "Primejdia în mare". La vârsta de 27 de ani, Monroe a fost considerată cea mai bine plătită actriță din lume.

  Viața personală

  Monroe era cunoscută și pentru viețile sale personale tumultuoase. A fost casatorita de trei ori, a avut patru iubiți și a avut relatii cu mai multi actori și producători de film. Aceasta a suferit de depresie și anxietate și a luat medicamente prescrise pentru a se ajuta. Din cauza acestor medicamente, intelectul ei a suferit, iar comportamentul ei a devenit imprevizibil.

  Cauzele mortii sale

  La 5 august 1962, Monroe a fost gasită moartă. Autopsia a determinat că a murit din cauza supradozei de barbiturice și a fost declarată moartea prin auto-intoxicare. Autoritățile au concluzionat că aceasta a fost o sinucidere, deși unii cred că a fost omorâtă.

  Există, de asemenea, și alte teorii despre moartea sa, inclusiv conspirații care implică CIA și FBI. După moartea sa, mai mulți oameni au făcut acuzații despre anumite persoane care ar fi putut fi implicate.

  Legenda Marilyn Monroe

  Monroe a fost inmormantata la Ceremonia de Inmormantare a Hollywood-ului și a devenit o legenda vie a Hollywood-ului. Arta sa și fotografiile sale au apărut în toată lumea, iar numele său a devenit sinonim cu glamourul și tragedia din lumea cinematografiei.

  Desi ea a murit la o varsta tanara, Marilyn Monroe a lasat o mostenire multimilenara. Impactul sau asupra industriei cinematografice și alte domenii nu poate fi subestimat, iar vestea trista a mortii sale ramane in memoria multora, inclusiv a celor care nu au apucat sa o vada pe marile ecrane.

  Latest Posts

  Articole Populare