30.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
Ultimele Articole

De ce a murit elvis presley

Introducere

Elvis Presley a fost unul dintre cei mai influenti si admirati artisti ai tuturor timpurilor. A reusit sa schimbe muzica si moda, pana la a fi numit "Regele Rock and Roll-ului. El a murit la varsta de 42 de ani, in casa sa din Graceland din Memphis, Tennessee, in 1977. Aceasta este o moarte misterioasa care a lasat multe intrebari, deoarece cu toate ca a fost diagnosticat cu o serie de afectiuni medicale cronice, cauza exacta a mortii sale ramane neclara.

Studii medicale

Dupa ce a murit, medicii au facut o autopsie si au descoperit ca Elvis avea un ficat marit si a suferit de constipatie cronica. Autopsia a indicat si ca a suferit de hipertensiune arteriala, un sindrom obsesiv-compulsiv, probleme reumatice si chiar simptome de depresie. Cu toate aceste afectiuni, acestea nu au explicat cauza mortii sale.

Toxicologie

Toxicologia a adaugat mai multe detalii. A fost descoperit ca trupul sau continea o mare cantitate de medicamente si alcool. Aceste medicamente au constat in barbiturice, amfetamina si codeina. Cele mai multe dintre aceste medicamente erau prescrise de medicii sai, care i-au recomandat sa ia suplimente si medicamente pentru a se simti mai bine. Aceste medicamente au fost asociate cu o circulatie sangvina slaba si dependenta de alcool.

Starea de sanatate

Inainte de moartea sa, Elvis a avut o viata foarte stresanta si agitata. A fost diagnosticat cu oboseala cronica si a avut, de asemenea, o dieta alimentara nesanatoasa si obiceiuri de somn nesanatoase. Aceste lucruri au contribuit la o slabiciune si o scadere a sistemului imunitar. Acest lucru a facut ca organismul sa nu mai poata lupta impotriva afectiunilor medicale pe care le avea deja.

Cauza oficiala a mortii

Principala cauza oficiala a mortii sale a fost determinata ca fiind "aritmie cardiaca". Aceasta a fost determinata prin autopsie, care a aratat ca inima sa era marita, iar ritmul cardiac a fost rapid si neregulat. Aceste factori au contribuit la o moarte brusca si s-au crezut ca a fost cauzata de o supradoza accidentala de medicamente.

Concluzie

In ciuda tuturor cercetarilor si studiilor efectuate, cauza exacta a mortii lui Elvis Presley ramane misterioasa. Acest lucru a dus la numeroase teorii si speculatii, dar nu exista dovezi concrete care sa confirme sau sa infirme aceste teorii. Cu toate acestea, este clar ca multe din cauzele sale de deces au fost asociate cu stilul de viata nesanatos pe care l-a adoptat si de dependenta de droguri si medicamente prescrise.

Latest Posts

Articole Populare