30.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
More
  Ultimele Articole

  De ce a murit elisabeta 2

  Introducere

  Elisabeta a doua (Elizabeth II) a fost Regină a Marii Britanii și Irlandei de Nord în perioada 1952 – 2021. Ea a fost Regină consort și soția lui Filip, Duce de Edinburgh, prinț al Greciei și Danemarcei, și a fost primul monarh în exercițiu al Inaltei Curți de Justiție și a fost singurul monarh britanic care a suferit cea mai lungă perioadă de domnie din istorie. În 2021, Elisabeta a doua a decedat la vârsta de 95 de ani, lăsând în urmă un ținut care i-a stat alături ani de zile și o mare ereditate. Acest articol va explora modul în care a murit Elisabeta a doua și efectele sale asupra țării sale.

  Cauzele mortii

  Elisabeta a doua a murit în urma unui atac de cord la vârsta de 95 de ani. Anunțul că Regină a decedat a fost făcut pe 9 aprilie 2021 de către Palatul Buckingham de către Prim-Ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, care a condamnat “moartea tristă și prea devreme a reginei noastre Elisabeta a doua”. Cu toate acestea, nu s-a făcut nicio referire oficială asupra cauzei exacte a morții.

  Efectele mortii asupra Marii Britanii

  Mortea Elisabetei a doua a avut un impact major asupra Marii Britanii. Primul efect a fost o cădere a bursei de valori din Londra, precum și o cădere a prețului lirei șterline în raport cu euro și dolarul american. Acest lucru s-a datorat faptului că piața britanică a investițiilor a fost înșelată de un sentiment de incertitudine creat de schimbarea de monarh, iar investitorii au început să-și vândă acțiunile. Al doilea efect a fost o schimbare în statutul și politicile monarhiei britanice, deoarece Elisabeta a doua a fost primul monarh britanic care a rezistat în exercițiu pentru cea mai lungă perioadă de timp din istorie. Cu toate acestea, aceste schimbări nu au fost suficient de mari pentru a afecta statutul monarhiei britanice.

  Efectele mortii asupra monarhiei

  Deși Elisabeta a doua a fost primul monarh britanic care a rezistat în exercițiu pentru cea mai lungă perioadă, ea a lăsat în urmă o monarhie puternică și stabilă. Pe de o parte, înființarea Cadrului modern al monarhiei britanice a făcut-o pe Elisabeta a doua o figură copleșitoare, care a fost în stare să-și păstreze poziția de cap al monarhiei britanice și să-și exercite autoritatea asupra țării. Pe de altă parte, Elisabeta a doua a fost totodată un simbol național puternic, care a inspirat patriotismul și loialitatea față de monarhiea britanică și față de țara sa. În această privință, ea a avut un mare impact asupra monarhiei britanice și a țării sale.

  Efectele asupra familiei regale

  Mortea Elisabetei a doua a avut un mare impact asupra familiei regale britanice. În primul rând, familia a pierdut un membru important al familiei, și anume Regină, care a avut o influență majoră în viața lor. În al doilea rând, au trebuit să se adapteze schimbărilor ce au apărut în țară și în monarhie în urma decesului său. Acest lucru a creat o stare de incertitudine în familie, iar oamenii au început să se întrebe cum se vor descurca membrii familiei regale britanice fără Regina lor.

  Concluzie

  Elisabeta a doua a fost primul monarh britanic care a rezistat în exercițiu pentru cea mai lungă perioadă și a lăsat în urmă o mare ereditate și un ținut care i-a stat alături ani de zile. Mortea sa a avut un impact major asupra țării, monarhiei și familiei regale. A fost un simbol național puternic și un lider puternic, care a fost iubit și respectat de către poporul său. Va fi cu siguranță întotdeauna în amintirile și inimile oamenilor.

  Latest Posts

  Articole Populare