30.8 C
București
duminică, 26 noiembrie 2023
More

  Ultimele Articole

  De ce a murit anda calugareanu

  Cine a fost Anda Calugareanu

  Anda Calugareanu s-a nascut pe 23 august 1960 in localitatea romanesasca Calugareni, judetul Gorj. Absolventa a Institutului de Teatru si Film din Bucuresti, Anda Calugareanu a devenit una dintre cele mai cunoscute actrite din tara noastra. Incepand din anul 1988, a lucrat la Teatrul National "I.L.Caragiale" din Bucuresti, unde a interpretat una dintre cele mai mari piese ale istoriei teatrului. Anda a realizat numeroase filme si tucete de televiziune pentru care a primit numeroase premii si distinctii.

  Boala care a dus-o la moarte

  In august 2013, Anda Calugareanu a fost diagnosticata cu cancer la stomac. Boala sa a evoluat rapid, iar in luna decembrie 2013 a fost internata la Institutul Oncologic "Prof.Dr.Nicolae Simionescu" din Bucuresti. Aici a suferit un tratament intensiv, insa fara a se remarca vreun rezultat semnificativ, care sa-i permita sa se intoarca acasa.

  Ultimul drum al Andei

  Pe 28 decembrie 2013, Anda Calugareanu a decedat in urma unui stop cardio-respirator. Moartea sa a fost anuntata oficial pe pagina de Facebook a Teatrului National "I.L.Caragiale". La scurt timp, sute de oameni au luat cunostinta de acest eveniment si au tinut sa-si exprime compasiunea si regretul pe care il simteau la aflarea adevarului. Actrita a fost inconjurata de multi prieteni si fani in ultimele sale momente, iar ultimele informatii oficiale spun ca aceasta a murit in bratele sotului sau, Radu Beligan.

  Inmemorarea Andei

  In memoria Andei Calugareanu, mai multi colegi si prieteni ai acesteia au organizat un eveniment pe strazile Bucurestiului, in care mii de oameni au luat parte. Acest eveniment a avut loc pe 4 ianuarie 2014 si a constat in doua procesiuni. Prima procesiune a fost organizata pe strazile Bucurestiului, iar a doua a fost organizata la Teatrul National "I.L.Caragiale", unde au fost prezenti mii de oameni. Acestia au tinut sa aduca un omagiu Andei Calugareanu, care a fost una dintre cele mai iubite si mai apreciate actrite din Romania.

  Legatura Andei cu Romania

  Anda Calugareanu a fost una dintre cele mai iubite si apreciate personalitati din Romania. A inceput sa joace in teatru inca de la varsta de 14 ani si a aparut in peste 30 de piese, printre care se numara "Cel mai iubit dintre pamanteni", "Parintii", "O noapte furtunoasa", "Visul unei nopti de vara" si "Mama". A jucat si in numeroase filme si seriale de televiziune, printre care se numara "Suflete Tradate", "Iubire si Onoare", "Inima de Tigan" si "Numai iubirea". A fost rasplatita pentru talentul sau cu mai multe premii si distinctii, ultima fiind Premiul pentru Intreaga Activitate, decernat in cadrul Galei Premiilor Gopo 2013.

  De ce a murit Anda?

  Anda Calugareanu a decedat din cauza unui stop cardio-respirator provocat de cancerul la stomac pe care acesta l-a suferit. Boala sa a evoluat foarte rapid, iar medicii au incercat sa-i salveze viata prin tratament intensiv, insa fara niciun rezultat. Actrita a trait o viata plina de iubire si de fericire si a ramas in memoria multora datorita talentului sau si a carismei sale. Va ramane in memoria noastra ca una dintre cele mai iubite si apreciate personalitati din Romania.

  Concluzie

  Anda Calugareanu a fost o actrita deosebita si una dintre cele mai iubite si apreciate personalitati din Romania. Moartea sa a provocat tristete si dezamagire in sufletele romanilor, iar acestia au tinut sa-si aduca aminte de aceasta in mai multe feluri, printre care se numara si procesiunile organizate in memoria sa. Moartea sa ramane una dintre cele mai mari pierderi de care a avut parte Romania pe plan cultural.

  Latest Posts

  Articole Populare