30.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
More
  Ultimele Articole

  Cum să obții buclele perfecte pe tipul verii în trei pași

  Părul creț este, dintotdeauna, unul din cele mai dorite tipuri de păr. Însă, îngrijirea unui astfel de păr poate fi, deseori, un proces complex și complicat. Ghidul de mai jos te va ajuta să-i înțelegi mai bine nevoile și să-l îngrijești corespunzător, pentru ca buclele tale să fie sănătoase și rezistente. 

  Îngrijirea părului este astăzi un subiect comun pentru femei și bărbați. Diferența dintre cele două sexe constă în faptul că bărbații sunt preocupați de păstrarea podoabei capilare cât mai mulți ani, iar femeile sunt mereu în căutarea unei schimbări.

  Cele mai multe femei care au părul drept își doresc, dintotdeauna, să aibă părul creț. Bineînțeles că majoritatea celor ce au un astfel de păr și-au dorit, în special în copilărie și adolescență, să aibă părul drept. Din fericire, în zilele noastre există suficient de multe soluții pentru a obține cele mai bune rezultate, indiferent de tipul de păr avut. Și nu ne referim acum la tratamentele pentru care este necesar să petreci câteva ore la salonul preferat, ci la produsele pe care le poți folosi acasă. 

  Dar, pentru că pe piață există un număr tot mai mare de produse de îngrijire, există riscul de a nu le folosi pe cele potrivite. De aceea, noi am creat acest scurt ghid ce te va ajuta să înțelegi ce ulei par, cremă activatoare sau alte produse trebuie să folosești pentru ca buclele tale, naturale sau nu, să fie puternice și strălucitoare. 

  1. Protecția împotriva căldurii

  Așa cum îți protejezi pielea de razele UV cu ajutorul cremelor cu SPF, la fel trebuie să îți îngrijești și părul. După cum bine știi, părul creț sau ondulat natural are firul subțire și cu tendințe de uscare (în special în a doua jumătate). 

  Deoarece expunerea prelungită la soare, uscarea cu aer cald și folosirea periei rotative și a plăcii de păr pot deteriora cuticula, buclele tale nu vor mai putea avea elasticitate fără ajutorul unui produs creat special pentru protecția sa. Recomandarea specialiștilor este să folosești un spray cu protecție termică după fiecare spălare. 

  1. Spray pentru descâlcire

  Vremea de vară duce inevitabil la mai multă transpirație, ceea ce poate face ca părul să devină mai încâlcit decât de obicei. Deoarece părul creț este mai fragil și mai delicat prin natura sa, este esențial să tratezi încurcăturile cu grijă suplimentară. 

  Primul pas este să-ți folosești degetele după spălarea părului, deoarece acestea sunt cel mai bun și la îndemână instrument ce te va ajuta în descurcarea buclelor. Aplică apoi un spray creat special pentru descâlcirea buclelor care îi va oferi, suplimentar, și un plus de hidratare. În acest pas poți adăuga și uleiul creat pentru părul creț, ce îi va spori hidratarea și strălucirea. 

  1. Produsele de styling 

  Înțelegerea locului în care te încadrezi în spectrul modelelor de bucle este vitală pentru a alege produsele potrivite. Specialiștii grupează buclele în trei categorii diferite: ondulate, crețe și tirbușon/spirală. Procesul de depistare a tipului de bucle este unul simplu și îl poți regăsi online pe diverse site-uri. 

  Pentru părul ondulat, se recomandă netezirea unei loțiuni de amorsare ușoară pe lungimi; pentru părul creț, este indicat să folosești un gel pentru a defini buclele în timp ce blochează umezeala. Dacă ai bucle tip tirbușon sau spirală, este obligatoriu să aplici un tratament părului în timp ce îl aranjezi, asta deoarece acest tip de păr tinde să fie cel mai uscat și, implicit, să aibă nevoie de mai mult ajutor. 

  Dacă simți că buclele tale nu sunt suficient de bine definite, în urma aplicării produselor de styling poți folosi tehnica prin răsucire. Mai exact, împarți părul în șuvițele grupate natural și apoi le răsucești de la rădăcină spre vârf în direcția în care firul de păr se ondulează în mod natural.

  Aceștia sunt 3 pași simpli ce te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate de la părul tău și, mai important de atât, să te bucuri de un fir sănătos și strălucitor chiar și la temperaturile ridicate din timpul verii.


  Sursa foto: Shutterstock

  Latest Posts

  Articole Populare