30.8 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023
More

  Ultimele Articole

  Cum să alegi cele mai bune pături după material

  Păturile sunt disponibile într-o mare varietate de țesături, așa că alegerea celui mai bun material pentru pătură depinde de beneficiile pe care le căutați. Cea mai bună pătură pentru bebeluși poate fi făcută dintr-un material diferit decât o pătură de camping pe vreme rece. Pentru a te ajuta să alegi cea mai bună pătură pentru tine, iată câteva materiale comune pentru pături și beneficiile acestora.

  Bumbac

  O pătură din țesătură 100% bumbac are o serie de atribute dorite. Păturile din bumbac sunt moi și hipoalergenice, făcându-le ideale pentru cei care suferă de alergii, bebeluși sau persoane cu piele sensibilă. Păturile de bumbac sunt, de asemenea, grozave pentru vară, datorită capacității lor de a filtra aerul, care vă ajută să vă reglați temperatura și să vă păstrați o temperatură optimă  într-o noapte fierbinte.

  Lână

  Când vremea se răcește și aveți nevoie de căldură suplimentară noaptea, o pătură de lână vă va oferi mult confort. Cu toate acestea, o pătură de lână se va adapta și la schimbarea temperaturii. Textura lânii și proprietățile sale de reținere a umidității vor elimina transpirația și vor contribui la o temperatură confortabilă și uscată. Ca un avantaj suplimentar, lâna este în mod natural rezistentă la foc, ceea ce face ca păturile de lână să fie mai sigure de utilizat în jurul surselor de căldură decât unele fibre sintetice fuzibile.

  Cele mai citite articole

  Acril

  Folosit adesea ca o altă alternativă la lână sau cașmir, acrilul este cald, ușor și hipoalergenic. Acrilul poate imita senzația fibrelor naturale, dar este mult mai ușor de îngrijit. Păturile acrilice pot fi spălate la mașină pentru o curățare ușoară acasă, iar culorile lor nu se vor estompa după spălări succesive.

  Poliester

  Dacă îți dorești o pătură accesibila din material rezistent, poliesterul este opțiunea ideală. Poliesterul va rezista la spălare și uscare ani de zile fără a-și pierde culoarea sau forma și, de obicei, costă mai puțin decât țesăturile naturale. O pătură realizată cu un amestec de poliester și bumbac sau alte materiale naturale este o modalitate bună de a obține rezistența poliesterului fără a sacrifica moliciunea și respirabilitatea fibrelor naturale.

  Sursă:  domo-tex.com

  Cele mai citite articole

  Latest Posts

  Articole Populare