In contextul actual, in cadrul multor restaurante apare disponibila si optiunea de a comanda pizza, chiar daca restaurantul nu este de specific italienesc. Datorita faptului ca pizza a devenit, in ultima vreme, felul preferat de mancare al tuturor oamenilor, proprietarii restaurantelor au considerat ca este o idee buna sa gateasca un astfel de preparat cu care nu au cum sa dea gres. Cu toate acestea, pentru prepararea pizzei la o calitate superioara este nevoie de o investitie suficient de mare.
Partea buna este ca, in scurt timp, investitia va fi amortizata, iar proprietarul se va bucura rapid de un profit generos. Elementul care nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma din prepararea unei pizza delicioase este chiar cuptorul. Astfel, cei care sunt in cautarea unor cuptoare pizza profesionale, trebuie sa se asigure ca se informeaza adecvat, pentru a achizitiona un produs calitativ.
Caracteristicile pe care cuptoarele de pizza trebuie sa le indeplineasca
Tip avantajos de alimentare
Cuptoarele special concepute pentru pizza se impart in trei categorii: pe lemne, pe gaz si electrice. Din toate acestea, cele electrice sunt cele care pot sa asigure prepararea uniforma a pizzei intr-un timp scurt. Un astfel de electrocasnic care functioneaza pe baza de electricitate are capacitatea de a face fata presiunii, obtinand de fiecare data rezultate excelente. O alta varianta care ar putea sa capteze atentia este chiar cuptorul pe lemne, care ii ofera blatului un gust special, dar care nu reuseste sa gateasca uniform.
Putere generoasa
Cu cat puterea produsului este mai mare, cu atat timpul de preparare a pizzei scade, ceea ce se dovedeste a fi de-a dreptul important pentru un restaurant care lucreaza in cea mai mare parte a timpului sub presiune. Astfel, se recomanda achizitionarea unui cuptor care depaseste 5000 W pentru a face fata unui flux crescut de clienti.
Spatiu generos in camera de coacere
O alta modalitate prin care pizza se poate prepara intr-un timp scurt consta in spatiul generos al camerei de coacere. Cu cat este mai mare, cu atat bucatarul va avea posibilitatea de a gati mai multe pizza in acelasi timp.
In concluzie, cuptorul pentru pizza trebuie sa fie ales in functie de caracteristicile de mai sus, astfel incat sa obtina rezultate excelente, care sa ii multumeasca, inainte de toate, pe clienti.