30.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
Ultimele Articole

Acte necesare spalatorie auto self service

Inceperea activitatii

Spalatoria auto self service reprezinta o afacere la indemana tuturor. Deschiderea unei astfel de afaceri necesita respectarea unor reguli si obtinerea unor acte si documente in vederea desfasurarii activitatii in deplina legalitate. In primul rand, este necesara obtinerea unei autorizatii de la Primaria din localitatea in care se doreste deschiderea spalatoriei auto. Autorizatia se obtine pe baza Planului Urbanistic Zonal si a Planului de Amenajare a Teritoriului intocmite de aceeasi primarie. De asemenea, se va depune la primarie o cerere pentru obtinerea autorizatiei, impreuna cu o descriere a locatiei si a arhitecturii spalatoriei.

In vederea obtinerii autorizatiei, este necesar de asemenea sa se intocmeasca un document in care se vor specifica toate activitatile ce vor fi desfasurate in cadrul spalatoriei. Acest document se va depune impreuna cu Planul Urbanistic Zonal si Planul de Amenajare a Teritoriului, precum si cu cererea de autorizatie.

Obtinerea autorizatiei nu este singurul document necesar pentru desfasurarea activitatii la spalatoria auto self service. Se vor mai depune si la primarie o cerere pentru obtinerea licentei de functionare, impreuna cu o descriere a locatiei si a arhitecturii spalatoriei, precum si documentele necesare pentru intocmirea unui contract de inchiriere a spatului in care se va desfasura activitatea.

Stabilirea modului de functionare

Pentru a putea deschide o spalatorie auto self service este necesar sa se intocmeasca un proiect tehnic si un program de lucru. Proiectul tehnic va include toate informatiile referitoare la locatie, arhitectura si modul de functionare a spalatoriei. Acesta trebuie sa includa, de asemenea, informatii despre echipamentele folosite si despre modul in care acestea functioneaza.

De asemenea, programul de lucru va include informatii referitoare la orele de incepere si de final ale programului de lucru, precum si despre programul de curatare si intretinere a spalatoriei. Acesta trebuie sa fie prezentat si aprobat de primarie inainte de a putea deschide spalatoria auto self service.

Documente legale

Pentru desfasurarea activitatii, se vor depune la primarie si alte documente legale. Acestea includ actul de identitate, certificatul de inregistrare a firmei, documentele de plata a impozitelor si taxelor si, in functie de specificul activitatii, alte documente.

De asemenea, este necesar sa se intocmeasca un document care sa descrie modul de functionare a spalatoriei si sa se obtina o autorizatie sanitara pentru desfasurarea activitatii in conditii optime de igiena si curatenie. Acesta trebuie sa fie prezentat si aprobat de catre inspectorul sanitar inainte de a se deschide spalatoria auto self service.

Proceduri si echipamente

Pentru desfasurarea activitatii la spalatoria auto self service, se vor achizitiona si instala echipamentele necesare, precum si alte produse si materiale de curatare si intretinere a spatiului de lucru. Acestea trebuie sa fie achizitionate de la furnizori autorizati si sa fie folosite in conformitate cu instructiunile primite.

De asemenea, este necesar sa se intocmeasca un set de reguli si proceduri pentru desfasurarea activitatii la spalatoria auto self service. Acestea vor cuprinde reguli referitoare la curatenia si intretinerea spatiului de lucru, precum si reglementari referitoare la modul in care se desfasoara activitatea.

Asigurari si siguranta

Inainte de a deschide spalatoria auto self service, este necesar sa se obtina si cateva asigurari si certificate de siguranta. Acestea vor fi obtinute de la companii de asigurari si vor cuprinde asigurarea generala de raspundere civila, asigurarea de locuinta si asigurarea de sanatate.

De asemenea, este necesar sa se obtina un certificat de siguranta si sanatate in munca si un certificat de ocupare a spatiului. Acestea vor fi considerate valabile numai daca se respecta toate regulile si instructiunile de siguranta si sanatate in vigoare.

Concluzie

Deschiderea unei spalatorii auto self service necesita respectarea unor reguli si obtinerea unor acte si documente in vederea desfasurarii activitatii in deplina legalitate. Nerespectarea acestor reguli poate duce la amenda si chiar la inchiderea spalatoriei auto self service. Prin urmare, este important sa se respecte toate procedurile si sa se obtina toate actele si documentele necesare pentru desfasurarea activitatii in conformitate cu legea.

Latest Posts

Articole Populare