30.8 C
București
marți, 22 octombrie 2024
Ultimele Articole

Ce ar trebui sa iei in considerare atunci cand vrei sa iti duci copilul la gradinita?

Pentru majoritatea parintilor, educatia copiilor lor este in prim-planul preocuparilor lor. In jurul varstei de 2 1/2 pana la 3 ani, copiii pot incepe sa mearga la gradinita. Ce ar trebui sa iei in considerare atunci cand alegi o gradinita pentru micutul tau?

Exista mai multe lucruri de luat in considerare. In primul rand, copilul tau este pregatit pentru gradinita IQ-Est? Care sunt prioritatile tale? Care filozofie se potriveste cel mai bine cu a ta?

Cum te hotarasti la ce gradinita il duci?

Gradinita este o etapa importanta in viata unui copil. Inainte de a-ti trimite copilul, mai intai stabileste daca este pregatit pentru asta. El trebuie sa fie pregatit din punct de vedere social, fizic, emotional si cognitiv pentru cerintele prescolare – majoritatea copiilor au peste 2½. Este copilul tau pregatit sa participe la un program structurat cu colegii sai? Este el independent? Isi poate satisface nevoile de baza si poate folosi olita?

Mai important, poate copilul tau sa stea departe de tine pe durata unei sesiuni prescolare? Este copilul capabil sa lucreze independent si sa participe la activitati de grup? De asemenea, trebuie sa fie obisnuit cu un program si sa fie capabil sa respecte o rutina fara dificultate majora. In plus, trebuie sa poata trece printr-o sesiune fara a fi nevoie sa traga un pui de somn.

Odata ce ai stabilit ca este pregatit pentru gradinita, trebuie sa sortezi printre numeroasele optiuni disponibile. In primul rand, decide ce este important pentru tine intr-o gradinita. Este comoditatea prioritate? Vrei sa-ti trimiti copilul la o gradinita cu o abordare specifica a invatarii? Vrei sa mearga spre muzica, arta sau mediul academic sau jocul liber este mai atragator pentru tine?

4 filozofii de invatare

Exista patru filozofii majore de invatare din care parintii pot alege atunci cand iau in considerare tipul de gradinita la care doresc sa-si trimita micutul.

Programul Montessori subliniaza importanta tuturor vietuitoarelor. Ii incurajeaza pe copii sa-si gaseasca propriul loc semnificativ in lume, promovand in acelasi timp independenta. Abilitatile practice si constientizarea senzoriala si culturala sunt predate ca parte a programului. 

Abordarea High/Scope incurajeaza participarea activa la oameni, idei si evenimente. Copiii sunt incurajati sa urmareasca obiectivele si interesele individuale. 

Abordarea Waldorf crede ca o persoana este formata din trei aspecte: spirit, suflet si corp. Sarcina prescolarului este de a stimula si dezvolta aceste trei domenii prin scufundarea copiilor intr-un mediu de ingrijire. In scolile care folosesc aceasta abordare, copiii au timp pentru jocul creativ liber. Aceasta abordare este mai orientata spre grup decat primele doua. 

Abordarea Bank Street este educatia centrata pe copil. Copiii au diverse oportunitati de crestere fizica, emotionala si sociala. Sustinatorii de pe Bank Street cred ca copiii sunt studenti activi, experimentatori, artisti si exploratori. Studiile sociale au prioritate in acest tip de gradinita.

Daca niciuna dintre aceste filozofii nu se potriveste cu a ta sau daca nu ai nevoie de o scoala cu o filozofie stabilita, exista o multime de gradinite independente care merg in ritmul lor. 

Latest Posts

Articole Populare