30.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
Ultimele Articole

2 metode prin care iti poti proteja intimitatea

A devenit o certitudine faptul ca este tot mai greu de protejat intimitatea in secolul XXI, era internetului si al tehnologiei. Toate gadgeturile, platformele si aplicatiile online, desi vin in ajutorul oamenilor, strang si o serie de informatii confidentiale despre utilizatorii lor, informatii care pot ajunge pe mainile unor persoane rau-intentionate, prin spargerea codurilor de securitate ale acestora. 

De asemenea, cei car doresc sa afle informatii confidentiale sau sa urmareasca o persoana o pot face mult mai usor in prezent, deoarece accesul la dispozitivele de spionaj a devenit mai facil, chiar si preturile fiind ceva mai accesibile. Prin urmare, cei care se simt amenintati de o astfel de activitate de spionaj au la indemana mai multe solutii prin care se pot proteja sau chiar pot descoperi dispozitive de spionaj instalate in apropierea lor. 

Parole si sisteme pentru securitatea cibernetica 

Securitatea cibernetica nu este un aspect care sa preocupe numai companiile care doresc sa isi protejeze secretele, proiectele, intreaga activitate de business, ci ar trebui sa primeasca aceeasi atentie si din partea oamenilor obsinuiti, mai ales daca sunt mari utilizatori de internet si platforme, aplicatii, web. 

Drept urmare, acestia trebuie sa isi securizeze retelele pe care le utilizeaza, sa aleaga parole cat mai complexe, greu de spart si sa fie foarte atenti la setarile de confidentialitate ale aplicatiilor folosite. 

Folosirea unor detectoare antispionaj 

In cazul in care exista suspiciunea ca in jur exista dispozitive de spionaj instalate, o modalitate prin care se poate evita o scurgere de informatii este utilizarea detector camere si microfoane spion. Astfel, indiferent ce tip de gadget pentru spionaj ar fi folosit, acesta poate fi descoperit si oprit inainte de a transmite mai departe sunetele, informatiile, captate. 

Cum tehnologia este intr-o continua evolutie si dispozitivele de spionaj sunt tot mai performante, motiv pentru care detectoarele ar trebui alese cu mare atentie, din generatii actuale si de la vanzatori autorizati, pentru a avea garantia ca functioneaza corect si pot detecta orice fel de gadget folosit pentru spionaj. 

Exista si posibilitatea de a se verifica manual o incapere, prin verificarea fiecarui cablu care pare ca nu duce catre niciun device electronic sau priza, dar si a obiectelor cele mai banale, de la priza, bec sau router, pana la cana de cafea lasata pe birou, deoarece camerele si microfoanele spion au dimensiuni foarte mici si pot fi integrate in aproape orice obiect. 

Latest Posts

Articole Populare